Ziua 1
Plecare ora 06:00 din Bucuresti (Piata Unirii - Baza Dealului Mitropoliei) pe traseul Ploiesti - Sighisoara - Baia Mare. Vom vizita:Viscri este unul dintre cele mai frumoase asezari sasesti, inclusa in Patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele sapte sate cu biserici fortificate intrate in aceasta lista cu locuri protejate. Constructia bisericii fortificate din sat a fost inceputa de catre secui in anii 1100, insa in 1185 sasii au colonizat biserica, secuii fiind nevoiti sa paraseasca satul si sa se stabileasca in sud-estul Transilvaniei. Biserica este inconjurata de o cetate ce are in componenta ziduri de aparare, doua bastioane si doua turnuri. Se spune ca aceasta este cea mai frumoasa biserica fortificata din Transilvania, nu degeaba printul Charles indrageste atat de mult acest sat.
Ne vom opri in Centrul istoric al orasului Sighisoara este singurul centru locuit din tara noastra care este inscris pe lista Patrimoniului UNESCO.Construita de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea pe malul Tarnavei Mari, cetatea este construita pe doua etaje, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Vom lua parte la un tur pietonal (vedere exterioara) , in urma caruia vom descoperi povesti fascinante : Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii, Biserica romano-catolica, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii, Scara Scolarilor, Biserica din Deal, cele 9 turnuri si 2 bastioane ramase in picioare pana in zilele noastre. Cazare + cina Hotel/ Pensiune in zona Baia Mare


Ziua 2
Mic dejun, apoi vom traversa Comuna Certeze, considerate a fi cea mai bogata din tara noastra. Parte a Tarii Oasului, Certeze abunda de case cu arhitectura deosebita, semn al iscusintei localnicilor.
Manastirea Sapanta Peri - avand o inaltime de 78 metri, biserica manastirii Sapanta-Peri se situeaza in prezent pe locul 3 intre lacasurile de cult din Romania, dupa catedrala ortodoxa din Timisoara si biserica romano-catolica Sf.Mihail din Cluj, si inaintea altor edificii impozante de zid, precum bisericile evanghelice din Bistrita sau Sibiu.
Cimitirul Vesel din Sapanta, al carui nume vine de la multitudinea de cruci multicolore si de la poeziile satirice si epitafurile care sunt inscriptionate pe cruci; se pare ca atitudinea vesela in fata mortii vine de la daci.
In continuare vom ajunge la Sightul Marmatiei unde vizita Memorialul VICTIMELOR COMUNISMULUI SI AL REZISTENTEI (Memorialul Durerii aduce un binemeritat si emotionant omagiu victimelor comunismului. Celulele au fost transformate in spatii expozitionale).Manastirea Barsana, aflata pe Valea Slatinei si construita cu o unitate stilistica si un simt artistic desavarsite. Cazare + cina Hotel/ Pensiune in zona Maramures (Barsana - Viseu - Borsa).


Ziua 3
Mic dejun. Plecare catre Viseu pentru Plimbare cu Mocanita - ultima cale ferata forestiera activa din Carpati . Trainicele locomotive cu abur va vor purta din nou prin salbatica Valea Vaserului pana la statia Paltin (km 21.6), oferindu-va oportunitatea de a va bucura de minunatele peisaje din Muntii Maramuresului. Ne inchinam apoi la Manastirea Moisei - manastire de calugari calugari, poarta hramul Adormirea Maicii Domnului - 15 august zi de pelerinaj cu veche traditie. Cazare + cina Hotel/ Pensiune in zona Maramures (Barsana - Viseu - Borsa).

Ziua 4
Mic dejun. Plecam spre o alta zona bogata din punct de vedere etnografic, Bucovina.
Ciocanesti este un sat - muzeu in aer liber din Bucovina, unde localnicii pastreaza cu sfintenie acelasi model architectural al caselor, cu picturi murale inedite, traditie care dainuie de ani de zile. Aceasta traditie face ca satul Ciocanesti sa fie unic in Romania. Peste 600 de locuinte asteapta sa ne incante privirea cu motivele traditionale pictate in negru, maro si galben mustar. Vom face o promenda pe drumul principal al satului, avand de-o parte si de cealalta adevarate bijuterii traditionale. In comuna exista si un muzeu al oualor incondeiate, in care s-au adunat peste 1800 de exponate extrem de rare si valoroase.
Manastirea Voronet a fost ridicata in anul 1488 de Stefan cel Mare care, spune legenda, in timpul unei perioade grele in lupta impotriva turcilor a venit la Arhimandritul Daniel, in Voronet, si a cerut sfatul acestuia. Castigand batalia impotriva turcilor, domnitorul si-a pastrat promisiunea facuta calugarului si a ridicat o noua biserica inchinata Sfantului Gheorghe, ocrotitorul romanilor in batalie. Monument UNESCO, Manastirea Voronet a fost supranumita Capela Sixtina a Estului datorita frescei care ilustreaza Judecata de Apoi, pictata folosind mult cunoscutul pigment albastru de voronet. Biserica se inscrie pe lista putinelor monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care isi pastreaza in mare masura forma initiala.
Manastirea Humor este una dintre cele mai importante atractii din Bucovina. Ea este o ctitorie a logofatului Teodor Bubuiog. Pictura exterioara este dominata de rosul de Humor, reprezentativa fiind scena numita asediul Constantinopolului. A fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1993, alaturi de alte sase manastiri din Nordul Moldovei. Ansamblul manastiresc include: Biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Gheorghe ridicata in 1530, ruinele caselor manastiresti care dateaza din secolele XVI - XVIII, Turnul lui Vasile Lupu, construit in anul 1641 si Turnul clopotnita.
Muzeul Oului din Vama este cel mai mare muzeu de acest gen din Romania. Muzeul reunete peste 7000 de oua, atat din Bucovina, cat i oua de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de oua de diverse dimensiuni, lucrate in tehnici i stiluri diferite, provin din 82 de ari de pe toate cele 5 continente. Cazare + cina Hotel/ Pensiune in zona Suceava.


Ziua 5
Mic dejun. Cetatea de Scaun a Sucevei este cea mai mare cetate contruita in spatiul extracarpatic, fiind consturita in perioada de glorie a Moldovei. Ridicata in perioada lui Petru Musat, cetatea a primit fortificatii importante in timpul lui Stefan cel Mare si a ramas in constiinta poporului drept cetatea care nu a fost cucerita vreodata.
Muzeul satului Bucovinean reda imaginea de ansamblu a satului traditional bucovinean, arhitectura vernaculara a gospodariilor si a instalatiilor tehnnice care ilustreaza ocupatiile, meseriile si mestesugurile zonei, precum si modul de viata al locuitorilor din aceasta regiune. Retur la hotel.
Ne vom inchina la Manastirea Putna - Ierusalimul neamului romanesc - prima si cea mai importata ctitorie a Voievodului Stefan cel Mare si Sfant, dar si la Manastirea Sihastria Putnei - liman de liniste, pace si binecuvantare. Cazare + cina Hotel/ Pensiune in zona Suceava.


Ziua 6
Mic Dejun. Vom vizita:Casa memoriala si parcul tematic Ion Creanga sunt locurile in care ne vom intoarce in lumea copilariei, intalnind mult iubitele personaje ale scriitorului Ion Creanga : capra cu trei iezi, matusa Marioara, Smarandita, ursul pacalit de vulpe etc. Parcul este primul parc tematic de pe teritoriul tarii noastre care da viata personajelor unui autor. Casa Memoriala Ion Creanga functioneaza in vechea casa a familiei scriitorului de la Humulesti si inca isi pastreaza scopul initial, anume promovarea vietii si operei autorului, in special a capodoperei literare Amintiri din copilarie. 
In drumul nostru spre casa vom traversa poarta dintre Moldova si Transilvania, Cheile Bicazului si ne vom indrepta catre Lacul Rosu, nu inainte insa, de a admira abruptul de pe chei. Cheile Bicazului si Lacul Rosu alcatuiesc o arie protejata de interes national. Situate in partea centrala a Masivului Hasmas, Cheile Bicazului sunt compuse din mai multe sectoare: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului si Gatul Iadului. Pe parcursul serpentinelor din Chei exista mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii romani si de cei maghiari din zona.Sosire in functie de trafic.Plecari : Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti 
Transbordare: 
Rm Valcea - Bucuresti - retur =  100 lei / pers (Rm Valcea - Autogara 1 Mai Antares)
Pitesti  - Bucuresti - retur = 80 lei / pers (Pitesti - Petrom Podul Viilor)
Targoviste - Bucuresti - retur =  90 lei / pers (Targoviste - Hotel Valahia)
*Transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un nr.mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.

Pretul include : 
-transport cu autocar clasificat pentru curse interne si international, 
-cazare 5 nopti Pensiune / Hotel 3* + mic dejun + cina,  
-ghid atestat insotitor.

Pretul nu include : 
-Intrarile la obiectivele turistice: Biserica fortificata Viscri (5 lei / pers); Cimitirul Vesel (5 Lei / pers), Memorialul Durerii - 10 lei / adult, 5 lei / pensionar, 4 lei / elev; Bilet tren Mocanita (aproximativ Adulti: 110 Lei / pers; Studenti/Pensionari: 100 Lei / pers; scolari: 80 Lei / pers in functie de tarif sezon), Cetatea de Scaun a Sucevei: 12 lei / adult, 3 lei / elev, student - cu legitimatie valabil; Muzeul Satului Bucovinean: 6 lei / adult, 1,5 lei / elev, student - cu legitimatie valabila; Manastirea Humor: 5 lei / adult, 2 lei / elev; Manastirea Voronet: 5 lei / adult, 2,5 lei / copil; Casa Memoriala Ion Creanga: 10 lei/ adult, student, 5 lei/prescolar, elev; Parc tematic Ion Creanga: 4 lei/adult, 2 lei/elev, student; 
-taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie,  
-orice alt serviciu care nu este mentionat.

Avans 30% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.  Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single: 400 lei / pers. 

Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet (460 lei).
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet (805 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Grup minim: 25 persoane.

Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:
tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
camerele single se confirma doar de catre agentie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu microbus, minibus, midiautocar;
transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer;
prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.


Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a)30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b)70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c)100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d)100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e)100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f)100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g)100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h)100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Suceava
Transport Autocar Suceava - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din din Bucuresti catre CIRCUIT 6 ZILE MARAMURES - BUCOVINA, Toate locatiile, Romania

Solicita oferta