VACANTA DE IARNA LA BANSKO - DISTRACTIE SI RELAXARE

Toate Locatiile, Bulgaria
de la
RON 1367 24 RON
1 adult
Ziua 1
Plecare ora 06:30 din Bucuresti (Piata Unirii Aleea Dealul Mitropoliei) pe ruta Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Bansko. Cazare cu cina la Hotel in Bansko.

Ziua 2
Mic dejun. 
Timp liber pentru activitati individuale, relaxare si distractie in Bansko.
Statiunea Bansko este cea mai mare si moderna statiune de schi din Bulgaria, avand o popularitate foarte mare in randul turistilor. Situata la poalele Muntilor Pirin, statiunea se bucura, de regula, de un sezon lung de ski, care incepe in decembrie si se termina in aprilie.
Orasul vechi din statiunea Bansko include mai multe cladiri ridicate in secolul al XIX-lea si este listat in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Seara, cazare cu cina la Hotel in Bansko. 

Excursii optionale (se realizeaza pentru un minim de 25 persoane participante si se achita la fata locului): 
 - Vizita Manastirea Rila, cu moastele Sfantului Ioan de Rila - cunoscut ca ocrotitor al poporului bulgar si unul dintre cei mai reprezentativi sfinti ai Bisericii Ortodoxe Bulgare - 15 euro/pers.
 - Vizita Plovdiv, tur pietonal (vedere exterioara) in primul orasul bulgar care a primit titul de capitala europeana, de altfel este cel de-al doilea ca marime din Bulgaria. Descoperim astfel:  Chifte Banya - Kapana (parte a Centrului Vechi, locul boem al orasului Plovdiv) - Stadionu Roman - Moscheea Dzhumaya - Muzeul de Istorie Plovdiv - Catedrala de piatra Uspenie Bogorodichno - Biserica Sf. Constantin si Elena - Poarta de Piatra Hisar - Muzeul Etnografic Regional - Muzeul Atanas Krastev - Nebet Tepe (este unul dintre dealurile din Plovdiv unde a fost fondat orasul antic) - 25 euro/pers.


Ziua 3
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale, relaxare si distractie in Bansko.

Seara, cazare cu cina la Hotel in Bansko. Ziua 4
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale, relaxare si distractie in Bansko.

Seara, cazare cu cina la Hotel in Bansko. 


Ziua 5
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale, relaxare si distractie in Bansko.

Seara, cazare cu cina la Hotel in Bansko. 


Ziua 6
Mic dejun. Vom descoperi orasul Sofia, capitala Bulgariei, printr-un tur pietonal (vedere exterioara): Monumentul Ivan Vazov - Muzeul National de Istorie a Razboiului - Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani) - Biserica Sf.Sofia ( doua cea mai veche biserica din capitala Bulgariei ) - Amfiteatrul Serdica -  Galeria Nationala de Arta  - Biserica Sf. George Rotunda - Moscheea  Banya Bashi ( moscheea construita peste un izvor termal) - Biserica Sveta Nedelya  (biserica medievala care a fost distrusa si reconstruita de-a lungul timpului de mai multe ori) - Teatrul National Ivan Vazov  - Bulevardul Vitosha - artera comerciala cu numeroase magazine si cafenele.
Plecare spre Bucuresti, sosire in functie de trafic.Pretul include: 
 - transport cu autocar clasificat;
 - 5 nopti cazare Hotel 3-4* in Bansko + mic dejun + cina;
 - ghid de turism atestat.

Pretul nu include: 
 - intrarile la obiectivele turistice;
 - excursiile optionale (Vizita Manastirea Rila - 15 euro/pers, Vizita Plovdiv - 25 euro/pers);
 - cheltuieli personale;
 - taxa de oras acolo unde se solicita;
 - alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
 
Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single: 85 euro/pers  

Grup minim: 25 persoane.
 
Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet (125 euro).
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet (220 euro), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare:
 - Carte de identitate sau pasaport in perioada de valabilitate.  
 - Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazier juridic. 
 - Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.  

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

Excursiile optionale se organizeaza pentru un minim de 25 de participanti.

OBSERVATII generale:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 2 zile inainte de plecare;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta;
este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati);
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program;
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata)
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul  efectuarii  transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara , transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Campina - Bucuresti - retur (Benzinarie OMV) - 200,00 lei
Giurgiu - Bucuresti - retur (Rompetrol vis-a-vis de Kaufland) - GRATUIT
Mioveni - Bucuresti - retur (Catedrala Sf Petru si Pavel) - 220,00 lei
Pitesti - Bucuresti - retur (Petrom Podul Viilor) - 200.00 lei
Rm Valcea - Bucuresti - retur (Autogara Antares) - 250,00 lei
Ploiesti - Bucuresti - retur (Benzinaria Petrom Metro) - 180,00 lei
Targoviste - Bucuresti - retur (Hotel Valahia) - 180,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Bansko
Transport Autocar Bansko - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din din Bucuresti catre VACANTA DE IARNA LA BANSKO - DISTRACTIE SI RELAXARE, Toate locatiile, Bulgaria

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
1367RON
*pret per persoana
21
22
23
24
25
26
27
28
Solicita oferta