Ziua 1
Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII - Aleea Dealul Mitropoliei), pe ruta Bucuresti Pitesti - Rm Valcea - Cluj Napoca.Oprire Sibiu cu vizitarea Centrului Vechi. 
Orasul Cluj-Napoca - vom face un tur al pricipalelor obiective din centrul orasului: Casa Matei Corvin (una dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj Napoca, unicul palat clujean din epoca de tranzitie de la stilul gotic la cel renascentist.); Monumentul Matei Corvin din Piata Unirii, proiectat pe fatada sudica a Bisericii Romano-Catolice Sf Mihail; Monumentul Avram Iancu (ridicat in cinstea memoriei personajului istoric roman, in anul 1995, de catre sculptorul Ilie Berindei); Turnul Croitorilor (ridicat dupa 1405, turnul face parte din a doua incinta fortificata prin sistemul de ziduri si intarituri ale orasului ridicate in prima jumatate a secolului al XV-lea si continuate pana in secolul al XVII-lea). Cazare + cina Hotel / Pensiune in zona Cluj-Napoca.


Ziua 2
Mic dejun.Vom Vizita:Pestera Unguru Mare este situata in marele meandru al Crisului Repede, intr-un sector ingust din defileul Suncuius-Balnaca. Pestera Unguru Mare impresioneaza prin grandoarea spatiului subteran si prin incarcatura istorica a vestigiilor descoperite aici, pestera fiind locuita inca din epoca neolitica. Pestera a fost mentionata pentru prima data in 1921, de catre E. Bokor.
Pestera Vadu Crisului a fost descoperita in anul 1903 prin dinamitarea versantului. La intrarea in pestera vom putea admira cascada cu acelasi nume, formata de un curs de apa, ce isi are originea in platoul carstic Zece Hotare, pestera Batranului; practic apa care a format pestera este aceeasi care formeaza si cascada Vadu Crisului. Vom merge pe jos aprox 3 km dus-intors de la autocar si pana la pestera - recomandam echipament lejer. De asemenea, va recomandam haine groase pe durata vizitei in pestera, deoarece temperaturile vor fi scazute. Cazare + cina Hotel / Pensiune in zona Oradea.


Ziua 3
Mic dejun. Tur pietonal in Oradea - descoperim singurul oras din Romania care face parte din reteaua internationala a oraselor Art Nouveau. Descoperim Piata Unirii, Sinagoga Neologa Zion (a 3-a sinagoga ca marime din Europa), Bazilica Romano-Catolica care este considerata printre cele mai frumoase din Europa, Palatul Vulturul Negru (dotat cu un pasaj interior acoperit cu sticla, element care-l singularizeaza in contextul arhitecturii secession din tara noastra si totodata atrage atentia turistilor. Palatul are forma literei Y cu trei intrari dominate de cate un vultur, emblema edificiului), Biserica cu Luna (unica in Europa), Cetatea Oradea (in felul in care se prezinta si astazi - pentagonala, cu bastioane pe colturi si sant de protectie - a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecti italieni, ramanand una din cele mai bine pastrate cetati in stil renascentist italian din Europa centrala. Un alt aspect interesant despre Cetatea Oradea este ca a fost gazda primului observator astronomic european si a meridianul zero vreme de 200 de ani). 
Muzeul Tarii Crisurilor si-a deschis portile in anul 1971, fiind unul din cele mai mari muzee pavilionare din Romania. Detine 4 sectii, anume etnografie, stiinte, arheologie si istorie. Sectia de Etnografie a Muzeului Tarii Crisurilor detine un patrimoniu de 20.693 de obiecte provenite, in principal, din cinci zone etnografice din vestul Romaniei: Crasna-Barcau, Crisul Repede, Beius, Tinca-Salonta, Crisul Alb.Manastirea Sfanta Cruce a luat fiinta in anul 1992, fiind primul asezamant monahal ortodox din Oradea. Prezenta picturii exterioare, care acopera in intregime edificiul, ii confera unicitate in Transilvania. Cazare + cina Hotel / Pensiune in zona Oradea.


Ziua 4
Mic dejun. Pestera Ursilor - Este formata din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita, Galeria Lumanarilor si Galeria Stiintifica. A fost descoperita in 1975, cu ocazia unei dinamitari executate la cariera de marmura din zona. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Muntilor Apuseni, ea aflandu-se in judetul Bihor. 
Muzeul Tarii Beiusului se afla intr-o cladire monument istoric, fosta casa a memorandistului Vasile Ignat si a martirului Ioan Ciordas. Este organizat ca muzeu de istorie si etnografie reprezentativ pentru zona Beius - Vascau, respectiv bazinul superior al Crisului Negru. Toate obiectele provin din zona, fiind reprezentative pentru categoriile: port, tesaturi de interior, obiecte de uz casnic, unelte, mobilier, ceramica, icoane, atelier de lemnarit din Budureasa.
Manastirea Izbuc, prima manastirea ortodoxa din Ardeal, este cunoscuta, in primul rand, pentru izvorul unic in Europa. Se spune ca apa, care tasneste uneori dintre pietre, are puteri miraculoase. Totodata, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, o copie a icoanei de la muntele Athos, atrage mii de pelerine. Cazare + cina Hotel / Pensiune in zona Deva - Hunedoara.


Ziua 5
Mic dejun.Vom vizita:Gradinile Italiene de la Banpotoc sau Mica Italie sunt dovada vie a pasiunii pentru gradinarit. Gradina in plan drept este inspirata din perioada renasterii. Gradinile aristocrate, explozie de parfum si culoare, ne asteapta sa le descoperim impreuna.
Cetatea taraneasca fortificata Calnic este situata in centrul comunei cu acelasi nume si este inscrisa pe lista Patrimoniului UNESCO. A fost construita pentru a servi drept locuinta pentru greavul Chyl de Kelling, ulterior a fost vanduta taranilor din Calnic, de altfel ei au fost cei care in prima jumatate a secolului al XVI-lea au inaltat o a doua centura de ziduri si au ridicat o capela in curtea interioara, cetatea primind astfel infatisarea pe care o prezinta si azi. 
Povestea Sibielului este invaluita in mister, batranii satului povestind ca e de pe vremea uriasilor si ca acolo si-ar fi ascuns Decebal comorile de frica lui Traian. La Sibiel s-au pastrat o serie de mestesuguri transmise din generatie in generatie: fieraria, tamplaria, potcovaria, torsul, tesutul, cojocaria, dar si prepararea vinului de mere si a tuicii ori coacerea painii si a cozonacului pe vatra. Insa, reprezentativ pentru localitate, este pictatul icoanelor pe sticla. 
Vizitam Muzeului icoanelor pictate pe sticla, a carui existent se datoreaz in intregime preotului Zosim Oancea, sustinut pe plan material, de locuitorii din Sibiel si de alti donatori. Colectia de peste 600 icoane este impartita in functie de regiunile din care provin acestea.Sosire in Bucuresti in functie de trafic.Plecari: Bucuresti, Rm Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti
Transbordare:
Targoviste - Bucuresti - retur =  90 lei / pers (Targoviste - Hotel Valahia)
Ploiesti - Bucuresti - retur = 80  lei / pers (Ploiesti - Petrom Metro)
*Transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un nr.mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.

Pretul include: 
-Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international 
-Cazare 4 nopti Hotel / Pensiune 3* + mic dejun + cina; 
-Ghid de turism atestat.

Pretul nu include: 
-cheltuieli personale, 
-intrari obiective turistice  Pestera Unguru Mare - 12 lei/adult; Pestera Vadu Crisului - 10 lei/adult; Cetatea Taraneasca de la Calnic - 6 lei /pers; Muzeul Tatii Crisurilor - 12 lei/pers; Muzeul Tarii Beiusului - 4 lei / adult, 2 lei / elev, pensionar; Gradinile Italiene de la Banpotoc - 10 lei/pers; 
-taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie; 
-orice alt serviciu care nu este mentionat.

Supliment single:  400 lei / pers

Avans minim 30% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Grup minim: 25 persoane.

Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet (480)
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet (840), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar .
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.


Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:
tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
camerele single se confirma doar de catre agentia de turism;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;
transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer;
prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a)30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b)70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c)100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d)100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e)100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f)100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g)100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h)100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Deva
Transport Autocar Deva - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din din Bucuresti catre CIRCUIT 5 ZILE DESCOPERA TARA CRISURILOR - APUSENI, Toate locatiile, Romania

Solicita oferta