Iordania Once in a Lifetime

Israel Iordania
de la
RON 4294 32 RON
1 adult
Iordania - Once in a Lifetime 2023

Ziua 1. Bucuresti – Aqaba

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul de Aqaba. Aterizam si ne imbarcam in microbuzul de transfer, ce ne va duce la hotelul nostru din Aqaba. Program liber. Orasul incarcat de istorie ofera o priveliste de vis, cu munti pitoresti si mare azur este vizitata anual de o multime de turisti. Este destinatia perfecta pentru cei dornici sa faca plaja, sa practice sporturi nautice sau sa exploreze apele Marii Rosii, populate cu sute de specii de corali, bureti si pesti multicolori. Seara cina la hotel.


Ziua 2. Aqaba – Wadi Rum

Dupa micul dejun plecam din Aqaba, aflata in insoritul golf al Marii Rosii, unde clima este tot timpul blanda spre Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii, locul ofera prijelul de a ne plimba prin desert cu o masina de teren si a admira peisajul selenar. La finalul periplului de doua ore, beduinii ne vor astepta cu ceai proaspat si plin de arome. Dupa aventura in desert vom descoperi o alta latura surprinzatoare a Iordaniei. Cazare si cina in tabara de beduini (tabara de corturi cu grup sanitar propriu).


Ziua 3. Wadi Rum – Petra

Dupa micul dejun plecam spre Petra unde avem toata ziua la dispozitie sa descoperim comorile din Petra, faimoasa capitala a regatului Nabateenilor, a carui populatie a disparut misterios. Parcurgem drumul care serpuieste prin canionul ingust si ni se dezvaluie incredibilul oras antic sculptat in stanca trandafirie acum 2.000 de ani si votat una dintre cele sapte noi minuni ale lumii. Vedem Mormantul Obelisc, apoi strabatem ingustul canion Siq pentru a ajunge la cel mai impresionant monument din zona, Tezaurul. Se numeste asa datorita confuziei beduinilor, care credeau ca este tezaur, insa este mormantul maiestuos al Regelui Aretas al III-lea. Admiram teatrul, mormintele regale si, pentru fotografii de neuitat, putem urca pe uriasul monument al Manastirii, care ofera, dupa spusele localnicilor, cea mai buna panorama din zona. In 1985, Petra a fost inclusa pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept „una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Seara cazare si cina la hotel in Petra.


Ziua 4. Petra – Mica Petra – Karak – Madaba – Muntele Nebo – Amman

Dupa micul dejun mergem la unul dintre cele mai importante situri arheologice din regiune, unde se gasesc ruine din perioada neolitica, unele avand chiar 9.000 de ani vechime. Vizitam Beidha si Siq el-Barid, numita si Mica Petra, datorita asemanarii arhitecturale dintre ele si multitudinii de monumente si constructii sapate in stanca. Continuam traseul prin Canionul Wadi el Mujib pana la Kerak, unde vom vizita faimosul Castel al cruciatilor, ce ofera o priveliste superba asupra vailor din jur. 

Strabatand Autostrada Regelui, o sosea folosita continuu mai bine de 5.000 de ani si considerata una dintre cele mai vechi din lume ajungem la Muntele Nebo, unde se crede ca este ingropat Moise si unde se afla o bisericuta franciscana din secolul al IV-lea. Ne indreptam apoi catre “Orasul Mozaicului” - Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Pe seara ajungem in Amman, cinam si ne retragem la hotel.


Ziua 5. Amman – Jerash – Ajloun – Amman

Dupa micul dejun mergem spre nord si ajungem in Jerash, unde vizitam cel mai bine conservat oras roman, Decapolis. Admiram Oval Plaza, Templul lui Zeus, Teatrul de Sud si cel de Nord si frumoasa catedrala din secolul al IV-lea Sf. Teodor. Continuam calatoria cu o vizita in Ajloun, cu a sa impresionanta fortareata medievala Qala at el-Rabbad, construita acum aproape un veac. Ne intoarcem in Amman pentru cazare si cina la acelasi hotel.

*Optional cina la un restaurant cu meniu traditional Iordanian.


Ziua 6. Amman – Marea Moarta

Un melanj al vestigiilor incluse in Patrimoniul UNESCO, al oraselor sapate in stanca rosiatica si a dunelor serpuite de nisip, Iordania este o oaza de liniste si pace. Hai sa o descoperim impreuna! De dimineata, pornim in explorarea Iordaniei, cu tot ce are mai fermecator si impresionant. Facem un tur panoramic al orasului Amman, trecem pe langa Citadela, fost teatru roman. Dupa amiaza plecam spre sud si ne oprim intr-una dintre statiunile de la Marea Moarta. Cazare la hotel. Program liber. Cina.

*Excursie optionala: Dupa amiaza, excursie la Bethany, locul in care a fost botezat Iisus Hristos. Se afla pe malul raului Iordan si are semnificatie majora in trei religii: iudaica, crestina si islamica, fiind locul unde Profetul Ilie s-a ridicat la ceruri.


Ziua 7. Marea Moarta - Aqaba

Program liber in statiunea de la Marea Moarta.

Veti avea posibilitatea de a inota in Marea Moarta, unde veti experimenta o senzatie rara de plutire in timp ce oferiti pielii un tratament de infrumusetare. Poti incerca, de asemenea masajul si proprietatile vindecatoare ale namolului mineral. 

*Excursie optionala: Wadi Mujib. O drumetie autoghidata pe Siq Trail: 2-3 ore de urcare, stropire, drumetii, alunecare si sarituri printr-un defileu uimitor! Urmati cursul raului intre stanci falnice de nisip pana la baza unei mari cascade. In functie de nivelul sezonier al precipitatiilor, ar putea exista chiar bazine suficient de adanci pentru a inota.

Dupa o scurta pauza pentru a va usca si a va schimba hainele, ne vom intoarce la Marea Moarta – varsta minima de 18 ani.

*Excursie optionala: Hamma’t Main. Ma’in este o statiune glorioasa cu izvoare termale, situata chiar langa Marea Moarta. Amplasat la doar 30 de kilometri de orasul Madaba, vizitatorii se pot relaxa langa cascadele Ma’in, sub un fundal montan uimitor. Apoi inapoi la Marea Moarta

Dupa amiaza plecare spre Aqaba pentru cina si cazare la hotel.

Ziua 8. Aqaba – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Aqaba pentru zborul spre tara.

vezi mai multe

• Bilet de avion charter Bucuresti - Aqaba si retur
• transport cu autocar/minibus local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul
• 7 nopți cazare: 2 nopti in Amman la hotel 4*, 1 noapte în Petra la hotel 3*, 1 noapte în tabără de corturi în deşertul Wadi Rum, 2 nopti în Aqaba la hotel 4*, 1 nopti la Marea Moarta hotel 4*
• 7 mic dejun
• 7 cine la hoteluri conform programului
• ghid local

vezi mai multe

• Pachet intrari
• Excursiile opţionale
• Alte taxe şi cheltuieli personale
• Alte mese decât cele menţionate în program
• Băuturile la mese
• Bacşişurile pentru şoferi şi ghizi locali (aprox. 6 USD/ persoană/ zi) - se achita in destinatie
• Asigurare Covid (storno + medicala)

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Iordania Once in a Lifetime, Toate locatiile, Iordania

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
4294RON
*pret per persoana
21
22
23
24
25
26
27
4208RON
*pret per persoana
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
4294RON
*pret per persoana
5
6
7
8
9
10
11
4294RON
*pret per persoana
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
4294RON
*pret per persoana
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
4294RON
*pret per persoana
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Solicita oferta