Statiunea Calimanesti - Caciulata

Statiunea Calimanesti - Caciulata este situata in partea central-sudica a Romaniei, pe malul drept al Oltului, in depresiunea subcarpatica Jublea-Calimanesti, la altitudinea de 280 m. Statiunea Calimanesti - Caliulata este formata practic din orasul Calimanesti si statiunea Caciulata, situata in imediata apropiere a acestuia. Statiunea beneficiaza de clima specifica depresiunilor subcarpatice adapostite, fara variatii mari de temperatura, veri racoroase (temperatura medie din luna iulie este de 20ºC), ierni relativ blande (circa -5ºC in luna ianuarie).

Calimanesti-Caciulata este o statiune deschisa tot timpul anului. Factorii de cura naturala sunt reprezentati de clima protectoare si izvoare de ape minerale sulfuroase (descoperite in 1827), ape clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu, in principal hipotonice; avand concentratie, compozitie chimica si temperatura variabile, ape atermale, mezotermale (41ºC) si hipertermale (49ºC).

Statiunea Calimanesti - Caciulata este indicata in tratamentul de:

• Afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); 

• Afectiuni hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistite cronice, tulburari post operatorii ale ficatului; hepatite cronice, pancreatite cronice);

• Afectiuni renale si ale cailor urinare; 

• Afectiuni metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate); 

• Afectiuni reumatismale inflamatorii (artroze);

• Afectiuni neurologice periferice; 

• Afectiuni respiratorii (astm alergic, bronsite, traheobronsite cronice); 

• Afectiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale).

Persoanele care se cazeaza in statiunea Calimanesti - Caciulata pot urca pe muntele Cozia, pot vizita legendara Manastire Cozia, Ostrov, Turnu, cetatea medievala Sibiu, statiunea fiind considerata si perla statiunilor de pe valea Oltului. Puteti vizita statiunile din apropiere Baile Govora si Baile Olanesti.

Schitul Ostrov a fost pentru prima data mentionat de catre Neagoe Basarab in anul 1500. Prima manastire de maici din Tara Romaneasca. Biserica din Ostrov are hramul Nasterea Maicii Domnului, fiind cladita din piatra de rau si caramida, pictura murala fiind realizata in anii 1752 - 1760, restaurata in 1987-1988 de pictorul Viorel Grimalschi.     

 

Solicita oferta