Statiunea Baile Felix

Este situata in nord-vestul Romaniei, in Podsul Crisurilor, la o altitudine de 140 m, intr-o zona deluroasa acoperita de paduri de fagi si de stejari, la circa 8 km de municipiul Oradea si la circa 22 km de localitatea Bors (punct de trecere a frontierei cu Ungaria).

Baile Felix beneficiaza de clima temperat-continentala, cu influente oceanice provenind din vest. Temperatura medie anuala variaza intre -2 - 21ºC. Iarna este blanda, verile fiind excesiv de calduroase.

Statiunea este bogata in izvoare de ape minerale termale (20 - 48ºC), oligotermale, radioactive, continand sulf, calciu, sodiu, descoperite la inceputul mileniului, namol sapropelic fosil.

Renumita pentru efectul binefacator al apelor sale, in calmarea durerilor articulare si musculare, a nevralgiilor reumatice, statiunea Baile Felix este recomandata si in tratamentul:

• bolilor reumatismale inflamatorii (poliartrita, spondiloza reumatoida, urmari ale unui reumatisma articular grav)

• boli degenerative (spondiloza, artroza, poliartroza, sciatica lombara)

• diartrozelor (tendonita, tendomiotita, periartrita scapulohumerala)

• bolilor sistemului nervos central si periferic (semipareze, parapareze)

• boli ginecologice (metrosalpingita cronica, dereglari minore puberale si de menopauza)

• boli ale starilor post-traumatismale (urmare a unor operatii ale articulatiilor, oaselor si muschilor, urmare a unor fracturi, entorse si luxatii)

• dereglari endocrine

Statiunea beneficiaza de baze de tratament moderne: bai in cada sau bazin cu ape minerale, kinetoterapie in bazine cu apa minerala termala, impachetari cu namol cald, fizioterapie, inhalatii, aerosoli care permit un tratament eficient si in anotimpurile reci, sali de gimnastica, saune, bazine de innot etc. 

 

Solicita oferta