Documente acceptate pentru a calatori in UE!
 

Conform postarii oficiale a Ministerului Afacerilor Interne din data de 11.08.2021, va informam urmatoarele:

Incepand de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul tarilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinarii, trecerii prin boala si ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar CERTIFICATELE DIGITALE, documente ce contin un cod QR si care pot fi eliberate foarte usor accesand site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/

Tranzitarea frontierelor este posibila si fara existenta acestor certificate, dar cu respectarea normelor nationale de carantina din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate in  Regulamentul UE 953/2021 si sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu si pentru activitatile desfasurate in interiorul teritoriului national al Romaniei.

Certificatele digitale sunt gratuite.

ATENTIE! Descarcarea acestora poate dura de la cateva minute la cateva ore! 

Intrucat reglementarile se schimba dinamic, recomandam cu tarie turistilor ca, inainte de a calatori, sa verifice intotdeauna conditiile de calatorie cu autoritatile sanitare și de frontiera oficiale și sa se asigure ca au cele mai recente informații. Este responsabilitatea turistilor sa fie la curent cu restricțiile de calatorie relevante, pentru a se asigura ca sunt eligibili pentru a intra intr-o tara si ca sunt apti sa calatoreasca.

Solicita oferta