Conditii de Calatorie Turcia

Conditii generale:

Documentul de calatorie utilizat (pasaport simplu sau pasaport simplu temporar) trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Turciei. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

Conditii suplimentare cauzate de situatia actuala:

Testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai trebuie prezentat de catre persoanele care sosesc pe cale rutiera, aeriana sau maritima si nu se va impune masura carantinei, daca acestea prezinta un document emis de autoritatile statelor de domiciliu prin care dovedesc faptul ca au fost vaccinate si ca au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completa a vaccinarii) sau prezinta un document oficial care atesta ca au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 6 luni.

Persoanele care nu pot prezenta dovada infectarii cu virusul SARS-CoV-2 sau a vaccinarii, trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore inainte de intrarea in tara sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii in Turcia.

ATENTIE! Testele rapide antigen acceptate de autoritatile turce sunt cele emise in limba engleza de o unitate medicala certificata in statul de domiciliu. Testele efectuate la domiciliu/resedinta si care nu sunt insotite de o certificare medicala NU sunt acceptate.

Dovada vindecarii de COVID-19 in vederea exceptarii de la obligatia prezentarii testelor negative sau a certificatelor de vaccinare poate consta in: rezultatul pozitiv al unui test tip PCR, adeverinta emisa de institutii medicale de stat sau private certificate in statul de domiciliu, semnate si stampilate, emise in limba engleza. Atentie! In vederea exceptarii de la obligatia masurii de carantina sau a prezentarii testelor negative sau a certificatelor de vaccinare, turistii straini trebuie sa prezinte o dovada conform careia au trecut cel putin 28 de zile de la vindecare.

Informatii suplimentare privind accesul pe cale aeriana:

Incepand cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc in Turcia au obligatia de a completa formularul HES de intrare de pe portalul register.health.gov.tr, cu maxim 72 ore inaintea imbarcarii. Formularul va fi prezentat la imbarcare in format fizic (tiparit) sau electronic (pe telefonul mobil/tableta). Ulterior completarii formularului va fi emis codul HES, in baza caruia calatorii vor putea avea acces la transportul intern si cazare. In situatia in care pasagerii nu au completat anterior calatoriei formularul sus-mentionat, acestia vor fi sprijiniti de catre reprezentantii companiei aeriene pentru completarea acestuia.

Este necesara completarea formularului de intrare in Turcia indiferent de modalitatea de transport utilizata, rutiera, aeriana sau navala. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflati in tranzit aeroportuar.

Solicita oferta