Conditii de Calatorie Grecia

Pentru calatoria din Romania spre Grecia:

Conditii generale:

Documentul de calatorie este carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

Foarte important: toti pasagerii sunt obligati sa prezinte la imbarcare codul QR primit dupa completarea formularului PLF https://travel.gov.gr/#/.

Formularul PLF trebuie completat cu cel putin 24h anterior inceperii calatoriei, separat, pentru fiecare persoana adulta, sau per familie, cu mentionarea celorlalti membri calatori din familie, la rubrica Family (preferabil minim 72h). 

Furnizati toate datele solicitate, in mod corect, parcurgand pasii solicitati cu atentie.  La finalizarea completarii acestui formular/chestionar https://travel.gov.gr/#/ veti primi pe e-mail confirmarea ca ati completat formularul.

Codul QR se va trimite ulterior pe email de catre autoritatile grecesti, in ziua plecarii. Va rugam sa printati sau sa salvati pe telefon acest cod QR care va este necesar la check-in.

Orice neconcordanta cu legile in vigoare poate duce la neimbarcarea pe zborul in cauza! Va rugam sa va asigurati de completarea in timp util a formularului solicitat! Pentru codurile postale solicitate se poate utiliza linkul: https://www.xo.gr/greek-postal-codes-zips/

Începând cu data de 7 februarie a.c., sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unui rezultat al unui test pentru COVID-19 posesorii unui certificat de vaccinare european în termen de valabilitate, care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene (UE), ale Acordului Schengen, precum și din cele 33 de state terțe (din afara UE) care au aderat la sistemul Certificatului Digital COVID al Uniunii Europene (EUDCC).

Valabilitatea acestui certificat este de 9 luni de la finalizarea imunizării (doza dublă, doza unică pentru serurile care se administrează astfel sau doza booster).

Toate celelalte categorii de persoane trebuie să prezinte, în continuare, OBLIGATORIU, unul dintre următoarele documente referitoare la COVID-19 (nu se aplică copiilor cu vârsta sub 5 ani):

 - rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene 

SAU 

 - rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 24 de ore anterior intrării în Republica Elenă. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.                                                                                                                                   

 Ultima actualizare 03.03.2022

Solicita oferta