Conditii de Calatorie Grecia

Pentru calatoria din Romania spre Grecia:

Conditii generale:

Documentul de calatorie este carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

Foarte important: toti pasagerii sunt obligati sa prezinte la imbarcare codul QR primit dupa completarea formularului PLF https://travel.gov.gr/#/.

Formularul PLF trebuie completat cu cel putin 24h anterior inceperii calatoriei, separat, pentru fiecare persoana adulta, sau per familie, cu mentionarea celorlalti membri calatori din familie, la rubrica Family (preferabil minim 72h). 

Furnizati toate datele solicitate, in mod corect, parcurgand pasii solicitati cu atentie.  La finalizarea completarii acestui formular/chestionar https://travel.gov.gr/#/ veti primi pe e-mail confirmarea ca ati completat formularul.

Codul QR se va trimite ulterior pe email de catre autoritatile grecesti, in ziua plecarii. Va rugam sa printati sau sa salvati pe telefon acest cod QR care va este necesar la check-in.

Orice neconcordanta cu legile in vigoare poate duce la neimbarcarea pe zborul in cauza! Va rugam sa va asigurati de completarea in timp util a formularului solicitat! Pentru codurile postale solicitate se poate utiliza linkul: https://www.xo.gr/greek-postal-codes-zips/

Incepand cu 01.07.2021, toti cetatenii romani, cu varsta mai mare de 12 ani, care calatoresc in Republica Elena (Grecia) sunt obligati sa prezinte:

Un test molecular tip PCR cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, prelevat cu cel mult 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul elen; testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective. Autoritatile elene subliniaza ca falsificarea acestor certificate este pedepsita conform legii elene;

SAU

Un certificat care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu condiția sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica). Documentul care atestă efectuarea vaccinarii trebuie să fie redactat în limba engleza si sa contina numele si prenumele asa cum apar si in documentele de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

SAU

Un certificat emis de catre un laborator autorizat prin care se confirmă faptul ca persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, intr-o perioada cuprinsa intre 60 si 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 trebuie sa fie redactat în limba engleza si sa includa numele si prenumele asa cum apar in documentul de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

 SAU

Certificatul european digital COVID-19, in format tiparit sau digital.

La sosirea pe aeroportul din Grecia, aleator, turistii pot fi testati Covid19, de catre personal medical calificat. Dupa efectuarea testului, turistii se vor indrepta catre transferurile alocate, respectiv cazare, urmand sa fie contactati in termen de maxim 24h pentru comunicarea rezultatelor, fara a fi solicitata insa, in acest moment, izolarea pana la aflarea rezultatului testului realizat. Masurile transmise mai sus sunt cele valabile in acest moment (01.07.2021) si pot suferi modificari in functie de deciziile statului grec.

Pentru informatii suplimentare verificati obligatoriu si site-ul oficial al guvernului elen: https://travel.gov.gr/#/

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

Pentru returul din Grecia spre Romania
(informatie valabila la data de 30.07.2021):

Conditiile de calatorie spre România sunt cele anuntate in data 30.07.2021 de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, Grecia trecand pe lista rosie a Romaniei, din punct de vedere al incidentei calculate.

Astfel, pentru persoanele care sosesc pe teritoriul Romaniei se instituie masura carantinei la domiciliu, la locatia declarata sau spatiul special destinat pentru o perioada de 14 zile. Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din țările/teritoriile de risc epidemiologic ridicat următoarele categorii care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:

persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

  • persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;
  • copiii cu vârsta mai mică de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2
  • copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

Dovada administrării vaccinului, inclusiv data finalizării schemei complete de vaccinare, necesară pentru aplicarea excepțiilor prevăzute în hotărâre, se realizează prin intermediul certificatului verde de vaccinare sau a documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării și prezentat în limba țării unde a fost administrat vaccinul și în limba engleză.

Dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, necesară în vederea aplicării excepțiilor prevăzute în hotărâre, se realizează prin intermediul certificatului verde de vindecare, sau a testului RT-PCR pozitiv la data diagnosticului emis de autoritatea competentă, din România sau din afara țării și prezentat în limba țării unde a fost efectuat testul și în limba engleză.

Conform Hotararii CNSU nr. 43 din 01.07.2021, persoanele nevaccinate care sosesc din tarile de pe lista rosie pot ieși din carantină după a 10 a zi, dacă efectuează un test RT- PCR în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații.

Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

Solicita oferta