Conditii de Calatorie Grecia

 

Conditii generale:

Documentul de calatorie este carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

 

Conditii suplimentare cauzate de situatia actuala:

Cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, statelor membre ale Acordului Schengen, Emiratelor Arabe Unite, Israel, Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Federatiei Ruse, Serbiei, Statelor Unite ale Americii sau persoanele care au rezidenta permanenta in aceste state pot intra pe teritoriul elen pe cale rutiera - prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas si Makaza-Nymphaea (accesul prin cele doua puncte de trecere a frontierei fiind posibil in intervalul 07:00-23:00) si pe cale aeriana, prin orice aeroport, intrarea fiind permisa numai cu prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul elen, sau cu prezentarea unei dovezi care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu conditia sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului.

Documentul care atesta efectuarea vaccinarii trebuie sa fie redactat in limba engleza. De asemenea, este necesara completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel putin 24 de ore anterior efectuarii calatoriei, indiferent de statul de provenienta, de catre toate persoanele care sosesc in acest stat.

Ramane in vigoare masura efectuarii in mod aleatoriu, de catre autoritatile elene, a unor teste rapide la punctele de control a trecerii frontierei.

 

Informatii suplimentare privind accesul pe cale aeriana:

Este obligatorie completarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF) la adresa electronica https://travel.gov.gr de catre toti pasagerii zborurilor internationale spre Republica Elena, cu cel putin 24 de ore anterior inceperii calatoriei, indiferent de statul de provenienta.

Autoritatea Aeronautica Civila (CAA) a Republicii Elene a solicitat tuturor companiilor aeriene care opereaza zboruri spre acest stat sa verifice, inainte de acceptarea pasagerilor pentru imbarcare, urmatoarele conditii: confirmarea transmiterii PLF (care este un document de calatorie obligatoriu), cu cel putin 24 de ore anterior inceperii calatoriei; concordanta dintre codul QR si PLF; prezentarea unui test molecular negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Republicii Elene.

Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care sa ateste rezultatul negativ al testului pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude procedura testarii aleatorii si nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form, respectiv prezentarea codului QR.