Conditii de Calatorie Egipt

 

Conditii generale:

Cetatenii romani care calatoresc in Republica Araba Egipt in scop turistic au nevoie de viza. Viza turistica se poate obtine la aeroport, contravaloarea colantului de viza fiind achitata pe loc, sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt in Romania, costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD/pers. Aceasta se aplica atat adultillor, cat si copiilor si infantilor.

Documentul de calatorie utilizat (pasaport simplu sau pasaport simplu temporar) trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Egiptului. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

 

Conditii suplimentare cauzate de situatia actuala:

-> Toti pasagerii sunt obligati sa prezinte un test molecular negativ (tip PCR) pentru infectia cu SARS-COV-2, tradus in limba engleza, efectuat cu cel mult 72 de ore prezentarii la frontiera egipteana.

-> Copiii cu varsta de pana la 6 ani sunt exceptati de la prezentarea testului molecular negativ (PCR).

-> Este obligatorie completarea formularului de localizare al pasagerilor (PLF). Acest formular trebuie completat de catre fiecare turist in parte inainte de imbarcarea in avion.

-> La retur este obligatorie infolierea bagajelor de cala, aceasta fiind responsabilitatea pasagerilor. Aeroporturile din Hurghada si Sharm El Sheikh dispune de aparat de infoliat (aproximativ 5 USD/bagaj)