Conditii de Calatorie Egipt

Conditii generale:

Cetatenii romani care calatoresc in Republica Araba Egipt in scop turistic au nevoie de viza. Viza turistica se poate obtine la aeroport, contravaloarea colantului de viza fiind achitata pe loc, sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt in Romania, costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD/pers. Aceasta se aplica atat adultillor, cat si copiilor si infantilor.

Documentul de calatorie utilizat (pasaport simplu sau pasaport simplu temporar) trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Egiptului. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

Conditii suplimentare cauzate de situatia actuala:

-> Toti pasagerii sunt obligati sa prezinte la punctele de trecere a frontierei un test molecular negativ (tip PCR) pentru infectia cu SARS-CoV-2, avand QR CODE, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior prezentarii la frontiera egipteana.

Testul trebuie sa intruneasca urmatoarele cerinte: 

- detinut in varianta fizica (tiparit) si vizibil (falsurile se pedepsesc conform legislatiei in vigoare)

- emis in limba engleza

- eliberat de un laborator acreditat, sa contina stampila acestuia sau QR CODE, data si ora recoltarii probelor, precum si seria si numarul pasaportului persoanei respective.

Pentru calatoria din Egipt spre Romania:

 - Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 - Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

 - Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

 - Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

 - Copiii cu varsta mai mica sau egala de 12 ani.

 - Copiii cu varsta mai mare de 12 ani si mai mica de 16 ani, daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE).

 - Persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara, care raman pe teritoriul national pentru o perioada mai mica de 3 zile (72 de ore) daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea imbarcarii.

 - Persoanele aflate in tranzit, daca parasesc Romania in cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tarii.

 - Elevii/studentii, cetateni romani sau cetatenii cu domiciliul sau resedinta in afara Romaniei, care frecventeaza cursurile unor institutii de invatamant din Romania sau din afara tarii, fac naveta zilnic catre acestea si prezinta documente doveditoare, sau care au de sustinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care incep studiile in unitati/institutii de invatamant de pe teritoriul tarii ori se deplaseaza pentru activitati legate de inceperea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum si insotitorii acestora in situatia in care sunt minori.

                                                                                                           Ultima actualizare: 20.01.2022

Solicita oferta