Conditii de calatorie Dubai

Intrarea cetățenilor străini, în scop turistic, este permisă doar în Emiratul Dubai:

 - Pentru pasagerii care sosesc dintr-un stat aflat pe lista roșie, la sosirea pe aeroportul din Dubai se efectuează un alt test molecular tip PCR, rezultatul fiind trimis pe telefonul mobil. Este obligatorie respectarea măsurii de autoizolare până la recepționarea rezultatului prin mesaj tip SMS (aproximativ 24-48 ore).

 - Începând cu data de 1 august 2020, este obligatoriu testul molecular tip PCR efectuat înainte de călătorie cu maxim 72 ore pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite.

 - Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză. Nu sunt acceptate rezultatele prezentate pe telefoane mobile sau alte dispozitive.

 - Autoritățile medicale din Emiratele Arabe Unite pot solicita reexaminarea călătorilor, dacă consideră necesar.

 - Copiii sub 12 ani sunt exceptaţi de la efectuarea testului molecular negativ (tip PCR).

 - Personalul companiilor aeriene poate refuza îmbarcarea pasagerilor, dacă aceștia prezintă simptome ale infecției cu COVID-19.

 - Turiștii care se deplasează pe cale aeriană spre Dubai trebuie să se asigure că îndeplinesc toate cerințele pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, să dețină asigurare medicală internațională care să acopere şi costurile tratării COVID-19 și să completeze o declarație de sănătate, la sosirea aeroportul din Emiratele Arabe Unite.

 - Este obligatorie descărcarea, pe un smartphone, a aplicației de monitorizare a traseului (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale, deoarece facilitează coordonarea și comunicarea ușoară cu autoritățile din domeniul sănătății, în cazul în care apar simptome COVID-19.

 - Toate persoanele care sosesc vor fi supuse unei testări a temperaturii corporale. Dacă un călător este suspectat că are simptome COVID-19, chiar dacă deține un test PCR cu rezultat negativ, autoritățile din aeroport pot lua decizia supunerii persoanei în cauză la un nou test. În această situaţie, până la sosirea rezultatului testului în cca. 24 ore, persoana testată este plasată în izolare. În cazul unui test cu rezultat pozitiv, turiştii trebuie să completeze datele personale în aplicația COVID-19 DXB și să se izoleze într-o locație indicată de autorităţi, timp de 14 zile, pe cheltuiala proprie.

 

Persoanele care sosesc in Romania din state non U.E:

 - Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 - Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

 - Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

 - Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

 

Solicita oferta