Conditii de Calatorie Bulgaria

Conditii generale:

Documentul de calatorie este carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere. 

Conditii de calatorie aplicabile incepand cu data de 01.09.2021:

Incepand cu 01.09.2021, toti cetatenii romani, cu varsta mai mare de 12 ani, care calatoresc in Bulgaria sunt obligati sa prezinte:

• un test molecular tip PCR cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, prelevat cu cel mult 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul bulgar; testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.  

SAU

• un certificat care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu condiția sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica). Documentul care atesta efectuarea vaccinarii trebuie să fie redactat în limba engleza si sa contina numele si prenumele asa cum apar si in documentele de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

SAU

• un test rapid antigen cu rezultat negativ efectuat cu 48 de ore anterior orei de intrare pe teritoriul Bulgariei. Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective. Autoritatile subliniaza ca falsificarea acestor certificate este pedepsita conform legii; Sunt acceptate doar testele rapide antigen care fac parte din lista comuna de testari rapide antigen pentru depistarea virusului SARS-COV-2 în spațiul comunitar, aprobată de Comitetul UE pentru Siguranță în Sănătate.

SAU

• un certificat emis de catre un laborator autorizat prin care se confirmă faptul ca persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, efectuat cu maxim 180 zile si minim 15 zile inainte de check in. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 trebuie sa fie redactat în limba engleza si sa includa numele si prenumele asa cum apar in documentul de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

SAU

• certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.

Pentru returul din Bulgaria spre Romania (informatie valabila la data de 30.08.2021):

La intoarcere in Romania, BULGARIA este incadrata pe lista GALBENA, ceea ce inseamna ca la returul din aceasta tara, turistii vor fi plasati in carantina la domiciliu, pentru o perioada de 14 zile. Sunt exceptate de la carantina impusa:

- copiii cu varsta mai mica de 6 ani;

- persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea de intrarea intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii);

- persoanele care prezinta un certificat de vaccinare din care sa rezulte ca au efectuat vaccinul impotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doza pentru tipurile de vaccin care se administreaza in doua doze și pentru care au trecut cel putin 10 zile pana la intrarea in Romania. https://certificat-covid.gov.ro/login

- persoanele care au un certificat de recuperare prin care se demonstreaza ca au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară; https://certificat-covid.gov.ro/login

- restul exceptarilor le regasiti in hotararea guvernamentala detaliata – Hotararea 43 din 01.07.2021 https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2544-hotararea-cnsu-nr-43-din-01-07-2021/file

IMPORTANT!

Intrucat reglementarile se schimba dinamic, va recomandam cu tarie, inainte de a calatori, sa verificați intotdeauna condițiile de calatorie cu autoritațile sanitare și de frontieră oficiale și sa va asigurați ca aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. sa fiți la curent cu restricțiile de calatorie relevante, pentru a va asigura că sunteți eligibil pentru a intra intr-o țara și ca sunteti apt sa calatoriți.

Agenția nu raspunde în cazul în care turiștii nu prezinta documentele necesare sau în cazul în care documentele sunt incomplete. De asemenea, daca tara de destinație impune obligativitatea efectuării unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad în responsabilitatea turistului și nu obliga agenția de turism la vreo despăgubire sau anulare gratuita a rezervării.

 sursa MAE Ultima actualizare:  31 august 2021

Solicita oferta